Arădenii sunt aşteptaţi să planteze 1.000 de copaci în Alfa

0
436

O zonă din Cartierul Alfa din vecinătatea autostrăzii va fi împădurită, sâmbătă, cu peste 1.000 de copaci, salcâmi, stejari şi fra­sini. Zona se află în apro­pierea noii piste de biciclete, între un spațiu de joacă și autostradă.
Asociația Euromediu a ob­ți­nut acordul Primăriei pentru a transforma zona într-un parc.  Ast­fel, cu ajutorul voluntarilor, vor fi plantaţi peste o mie de copaci, puieți de salcâm, stejar și frasin.
Acțiunea va avea loc sâmbătă, de la ora 10,00. Sunt invitați să participe cât mai mulți arădeni, cu unelte (ideal ar fi un hârleț) pentru plantat. Întâlnirea va fi la locul de joacă de lângă Mureș. Organizatorii vor putea fi recunoscuți după șepcile verzi cu sigla asociației.
În 14 noiembrie, 650.000 de români sunt așteptați să plan­teze circa un milion de arbori pe terenuri neproductive sau lăsate de izbeliște.
ROMSILVA va furniza gratuit puieții necesari împăduririi tere­nurilor puse la dispoziție de administrațiile publice locale și va oferi asistență de specialitate pe toate plantațiile pe care se vor implica voluntarii.         (P.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.