Arădenii sunt încurajați să circule cu trenul

0
520

Mersul cu trenul este un mijloc de călătorie mai prietenos cu mediul, comparativ cu avionul și mașina, pentru că produce mai puține emisii de gaze cu efect de seră, a transmis miercuri Agenția Europeană de Mediu (AEM), citată de DPA, relatează Agerpres. 

EMA a precizat că a evaluat diferite mijloacele de călătorie ca parte a unor eforturi de a oferi informații despre cum poate UE să implementeze Pactul Verde European, care include o țintă de a reduce emisiile cu efect de seră din transport cu 90% până în 2050, comparativ cu 1990. 

Transportul a reprezentat un sfert din emisiile de gaze cu efect de seră din UE în 2018. Transportul auto a reprezentat 72 % din emisii, în timp ce cota transportului maritim a fost de 14 %, iar cea a aviației de 13 %. 

Transportul feroviar a reprezentat mai puțin de 1 % din emisii provenite în principal de la trenurile diesel, conform AEM. 

Evaluarea a concluzionat că transportul cu trenul este „cel mai bun și cel mai practic mijloc de călătorie, cu excepția mersului pe jos sau a mersului pe bicicletă”, a mai transmis AEM, care are sediul la Copenhaga. 

Conform raportului, mașinile „reprezintă mijlocul dominant de transport al pasagerilor în Europa”. 

Evaluarea a folosit o comparație a transportului între 20 de perechi de orașe din Europa, acoperind o distanță de 500 de kilometri. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.