Arădenii sunt întâmpinați cu certificate false cu rezultate negative COVID, în aeroporturile și gările din toată Europa

0
463

Se pare că nu doar românul este inventiv, ci și alte naționalități. Deoarece în foarte multe tări europene nu se poate intra fără test negativ Covid, au început să apară și falsuri în acest domeniu.

Așadar, zilele trecute, mulți arădeni ce călătoreau în străinătate au fost întâmpinați cu documente false, rezultate negative pentru teste COVID, pentru a evita restricțiile de călătorie.  Acest tip de documente sunt vândute în multe aeroporturi, gări dar pe internet în toată Europa.

Marian V. se întorcea din scurta sa vacanță în România, aflându-se împreună cu familia pe  aeroportul Madrid Barajas. ,,Am fost întâmpinat de un individ care vorbea o spaniolă stricată și îmi tot arăta o hârtie și zice într-una « covid, covid ». Apoi mi-a zis ceva de 200 de euro. Când a văzut că pun mâna pe telefon a fugit”, spune omul.

Este vorba despre oameni sau grupări care produc și vând certificate false COVID în întreaga Europă. Probabil că atât timp cât restricțiile de călătorie rămân în vigoare din cauza COVID-19, producția și vânzarea de certificate false va prospera. Falsificatorii au fost capabili să producă documente contrafăcute și falsuri de bună calitate. Majoritatea celor care vindeau certificate false cu rezultate negative PCR, aveau semnături falsificate ale unor medici.

Autoritățile se tem că astfel de grupări criminale, ar putea vinde vaccinuri false împotriva COVID-19 și alte produse medicale contrafăcute.

Cazuri de astfel de certificate false au fost raportate în Olanda, Franța, Spania și Marea Britanie, iar un bărbat a fost arestat pe aeroportul Luton în această lună, fiind suspectat că a vândut un astfel de document.

Alte șapte persoane, cu vârste cuprinse între 29 și 52 de ani au fost, de asemenea, reținute pe cel mai mare aeroport din Paris, Charles de Gaulle, acuzate de fals, uz de fals și complicitate în fraudă, după ce au vândut certificate falsificate. Un certificat de acest gen se vinde  pentru sume între 150 și 300 de euro.

Și în  Spania, poliția a arestat  o femeie acuzată că vindea certificate false online. Ea se angaja să trimită documentul completat cumpărătorului prin e-mail în termen de 24 de ore.

Arădenii sunt avertizați să fie atenți la astfel de oferte și să se ferească de falsuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.