MonumenteO organizaţie de turism arădeană a iniţiat un sondaj al cărui scop este de a realiza un top al celor mai frumoase 10 monumente ale oraşului Arad. Astfel locuitorii oraşului, dar şi cei care ne vizitează, pot intra pe site-ul organizaţiei şi vota pentru monumentele lor preferate.

Scopul sondajului este de a pune Aradul pe harta turistică a regiunii şi a ţării prin valorificarea clădirilor pline de istorie care înfrumuseţează străzile oraşului. Odată ce topul va fi încheiat, cele 10 monumente vor intra în traseul tururilor turistice organizate de Arad Free Tours (AFT).

Lista din care arădenii pot alege numără în jur de 30 de monumente, de la biserici emblematice cum este Catedrala Ortodoxă Veche, la palatele ce stau semeţe pe Bulevardul Revoluţiei, printre care amintim Palatul Primăriei şi Palatul Băncii Naţionale.

În momentul de faţă, la doar două zile de la începerea sondajului, cele mai populare cinci alegeri sunt: Palatul Primăriei, Cetatea Aradului, Biserica Catolică Sfântul Anton de Padova, Teatrul de Stat şi Palatul Cultural. Toate sunt clădiri vechi, ce stau mărturie pentru trecutul bogat al Aradului.

Organizaţia speră ca prin acest sondaj să atragă un număr mai mare de turişti în oraşul nostru. Mario Csipai, fondatorul AFT, declară: „Noi organizăm tururi gratuite prin Arad, în special pentru turiştii străini şi am zis că ar fi bine să scoatem în evidenţă monumentele oraşului. Nu am stabilit o perioadă exactă pentru încheierea voturilor pentru că nu am ştiut ce impact va avea sondajul. Odată ce vom avea un număr relevant de voturi, vom începe să promovăm mai departe cele 10 monumente, şi nu numai.”

Organizaţia şi-a început activitatea în august 2013 şi are deja o listă de „clienţi” mulţumiţi. Unul dintre aceştia scria pe un site de turism cunoscut: „Dacă doriţi să aflaţi informaţii autentice şi să cunoaşteţi Aradul, ar trebui să aranjaţi o întâlnire cu cei de la AFT.”

Pentru a vota, accesaţi site-ul: www.aradfreetours.com

Daiana Dămăcuş

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției