Sute de mii de români au votat în cadrul unor petiții online pentru apariția unei legi numită chiar Legea Alexandra. Inițiativa vine la scurt timp după tragedia de la Caracal, care a îngrozit opinia publică din România.

O astfel de petiție propune adoptarea Legii Alexandra, care să introducă pedeapsa cu închisoarea pe viață, fără posibilitatea eliberării condiționate, pentru infracțiuni grave precum viol și crimă, înfăptuite asupra copiilor și femeilor însărcinate, conform capital.ro. 

În doar câteva zile de la publicarea acesteia pe site-ul petitieonline.ro, a fost semnată pe aproape 50.000 de persoane.
Între timp, pe site-ul de petiții, cea mai populară solicitare din ultimele zile rămâne petiția care se cere reintroducerea pedepsei cu moartea. Petiția a fost postată vineri noaptea de Victor Constantinescu și a adunat peste 175.000 de semnături de la internauți revoltați de ceea ce s-a întâmplat la Caracal, acolo unde două adolescente au fost ucise de un bărbat.

La scurt timp după tragedia de la Caracal, Viorica Dăncilă a anunţat că analizează posibilitatea convocării unui referendum pentru înăsprirea drastică a pedepselor pentru crimă, viol, pedofilie.

„Analizez posibilitatea convocării unui referendum de consultare a românilor pentru înăsprirea drastică a pedepselor pentru crimă, viol, pedofilie”, a precizat premierul, într-o declaraţie susţinută la Palatul Victoria.

„Stimaţi oameni politici, vorbim de analiza oportunităţii unui referendum pentru implementarea unor pedepse drastice pentru criminali, violatori şi pedofili, precum închisoarea pe viaţă sau castrarea chimică. Aceste măsuri au nevoie de o validare populară înainte de a fi aplicate. Nu vedeţi necesară o consultare publică pentru introducerea unor astfel de măsuri? Nu vi se pare normal să fie adoptate doar cu acordul cetăţenilor români?”, a postat ea pe pagina de socializare.

Recomandările redacției