Arădenii sunt sfătuiți să își îndepărteze zăpada şi ţurţurii de pe clădiri

0
667

Aflându-ne în plin sezon de iarnă, cu zăpadă mare care acoperă străzile, trotuarele și casele, trebuie să fim atenți și la repercursiunile pe care aceasta le are. Fie că vorbim de săniușul format pe trotuare, fie că vorbim de țurțurii care atârnă de pe casele oamenilor, cetățenii au responsabilitatea de a-și curăța perimetrul lor.

În conformitate cu prevederile Hotărârii Consiliului Local Municipal nr. 162/2006, în cazul pericolului iminent de cădere a zăpezii sau gheţii (ţurţurilor), de pe clădirile înalte, „deţinătorii trebuie să ia măsuri de marcare a perimetrului expus, de avertizare şi de îndepărtare a acestora cu mijloace proprii sau prin sesizarea autorităţilor competente”, au menționat reprezentanții Primăriei. În acest sens, la dispoziţia arădenilor este numărul de telefon al dispeceratului Direcţiei Generale Poliţia Locală Arad, 0257/939, unde pot fi semnalate astfel de situaţii.

În egală măsură, cetăţenii sunt rugați să circule cu prudenţă şi să fie atenţi la pericolul pe care îl reprezintă căderea de pe clădiri a ţurţurilor şi a zăpezii. Adică, oamenii ar trebui să curețe fiecare casa proprie pentru că ar putea pune în pericol alți cetățeni, iar pietonii să fie puțin mai atenți pe unde umblă și nu doar cu ochii în telefoane.

S-a îndepărtat zăpada de pe Primărie

În cursul zilei de ieri, polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, au participat la o acțiune comună desfășurătă pe B-dul Revoluției nr 75 în vederea înlăturării zăpezii de pe clădirea Palatului Administrativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.