Arădenii, „arși” de așa-ziși reprezentanți Enel

1
3276

O nouă fraudă e tot mai frecventă în România. Tot mai mulți români, printre care și arădeni, au fost sunați de un așa-zis reprezentant al companiei Enel și păcăliți să își trimită datele personale.

Așadar, discuția este despre liberalizarea pieței energiei, despre un nou contract, sau cum s-a întâmplat în anumite cazuri mutarea unor contracte de la alte companii distribuitoare de energie sau gaze naturale la Enel.

Luați însă la bani mărunți, cei care sună în numele Enel închid telefonul și aici se oprește tentativa. Problema apare însă în cazul oamenilor bătrâni și singuri care nu se pricep și se sperie ușor atunci când aud că ar putea rămâne fără gaze sau fără lumină, iar atunci totul de vine foarte ușor.

Se dau toate datele și, în scenariul preferat de infractori, se și încheie un contract pe loc, prin telefon. Cei care cad în plasă încep chiar să și plătească facturi fără să știe că plătesc de fapt unui infractor.

Iar tentativele nu sunt puține. Mulți arădeni au fost sunați și li s-au cerut datele sub pretextul liberalizării pieței de energie și reînnoirii contractului cu Enel.

“Nu credeam că mă mai poate surprinde cu multe această țară, dar azi a reușit cu comportamentul de raket al Enel România. Care, printr-o reprezentantă care m-a sunat fără să-și devoaleze numele (nici măcar la insistențele mele), m-a șantajat în cel mai jegos stil: cică firma care îmi furnizează gaze a sucombat („nu mai e pe piață”, a zis doamna/domnișoara) și Enel România îmi face o ofertă în loc; ok, dați-mi pe e-mail și voi lua o decizie, zic eu, că acum am și alte treburi; nu se poate, zice tovarășa de la Enel România, trebuie să mă decid azi, oferta e valabilă doar azi! Chiar a înnebunit toată lumea, așa se fac acum contractele la Enel România, sub amenințare? I-am transmis reprezentantei tale, Enel România, că lucrurile nu vor rămâne așa”, a scris un jurnalist, pe pagina de facebook.

Ulterior, după o scurtă documentare, acesta a aflat că foarte mulți au avut conversații similare și au și reclamat la Enel România tentativa de țepuire, dar Enel România nu a considerat necesar să facă ceva în legătură cu cei care, se pare, se folosesc de numele companiei ca să înșele cetățeni.  Situația este cu atât mai gravă cu cât țeparii care sună știu exact cu cine ai contract la gaze și inventează povești semi-credibile ca să îți ia banii. O dovadă că autoritățile care trebuie să vegheze la respectarea GDPR sunt depășite de situație, conform b1tv.ro.

Cu toate că deținem informații concrete precum că și arădenii ar fi fost contactați de anumite persoane, care se dădeau drept reprezentanți Enel și solicitau prelungirea sau semnarea unor noi contracte, reprezentanții Enel Energie au venit prompt cu un răspuns: „Până la data publicării articolului cu titlul <<Arădenii, „arși” de așa-zișii reprezentanți Enel>>, furnizorii Enel nu au primit nicio sesizare din partea clienților din județul Arad care să semnaleze cazuri precum cele menționate în textul publicat. Enel Energie și Enel Energie Muntenia promovează practicile de vânzare corecte și transparente, în contextul în care nu încurajează și nu tolerează niciun fel de practici înșelătoare. Ori de câte ori le sunt semnalate astfel de situații, furnizorii Enel iau măsurile care se impun conform prevederilor legale în vigoare aplicabile, efectuând verificări și transmițând sesizări organelor competente acolo unde acest lucru se impune. Îi încurajăm pe cei implicați să ne semnaleze orice suspiciune când apar situații precum cea menționată în solicitare și le recomandăm să nu dea curs unor astfel de solicitări telefonice, fără o identificare a agentului de vânzare prin solicitarea numelui, prenumelui și a codului legitimației de serviciu. Agenții de vânzări prin telefon ai furnizorilor Enel sau ai partenerilor acestora sunt periodic instruiți în legătură cu produsele și serviciile pe care le prezintă clienților, precum și în ceea ce privește modul de adresare, pentru o informare corectă și completă a consumatorilor.”

1 COMENTARIU

  1. Rușine ziarista mincinoasa! Ai furat articolul de pe b1, ai pus „arădeni” in loc de bucureșteni din burta și pac! te lauzi ca ai scris ceva. Hoție și minciuna ai făcut nu informare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.