CASA romano-ChinezaFiliala Arad a Casei Româno-Chineze va organiza, începând cu luna viitoare, un curs de limba chineză care se va desfăşura în mod gratuit. Sunt aşteptaţi să se înscrie toţi arădenii dornici să înveţe. „Va veni un lector chinez, care va sta la noi din martie până în decembrie 2015. Programul va fi finanţat de China. Pot să vă spun că dacă vine acest lector, cu siguranţă vor veni şi investitorii chinezi. În ceea ce ne priveşte, pot să vă spun că pe viitor intenţionăm să organizăm şi excursii în China”, a declarat prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, preşedintele filialei Arad a Casei Româno-Chineze.

Cursurile se vor desfăşura într-o zonă centrală din Arad şi sunt şanse să fie organizată şi o grupă de copii. Perioada de înscrieri se va finaliza pe 3 martie. „Vor fi una sau două clase Confucius. Vom avea probabil cursuri pentru copii şi pe perioada verii. Sperăm că vor fi cât mai multe persoane interesate. Cei care doresc să se înscrie o pot face la adresa de e-mail crc.arad@gmail.com, susţine Geanina Ignuţa, secretarul general al Casei Româno-Chineze Arad.

În altă ordine de idei, trebuie spus că va urma o reorganizare pe regiuni a casei, Aradul având cele mai mari şanse să rămână centru de regiune, pentru că filiala de aici a fost deja constituită.

Recomandările redacției