Aradul a cerut de la Ministerul Sănătăţii 36.000 de doze de vaccin antigripal

0
225

vaccinDirecţia de Sănătate Publică Arad a cerut de la Ministerul Sănătăţii 35.994 doze de vaccin antigripal, pentru a putea începe campania de vaccinare. Numărul de doze a fost cerut în urma contabilizării datelor primite de la cabinetele medicilor de familie din întreg judeţul, ţinându-se cont şi de personalul medical care activează în spitalele arădene.
„Grupele considerate la risc şi pentru care Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă vaccinarea antigripală sunt persoanele cu vârsta cuprinsă între 6 luni-64 ani cu afecţiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabo­lice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, astm, infecţie HIV; gravidele; medicii, cadrele sanitare şi personal auxiliar din spitale, ambulatorii, inclusiv salariaţii din instituţiile de ocrotire a copiilor şi bătrânilor, din unităţile de bolnavi cronici, care vin în contact respirator cu pacienţii sau asistaţii; adulţii şi copiii rezidenţi în instituţiile de ocrotire socială, precum şi persoane care acordă asistenţă medicală, socială şi îngijiri la domiciliu persoanelor cu risc înalt şi toate persoanele peste 65 ani“, ne-a declarat dr. Loredana Ungureanu, pur­tă­torul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Arad.
Dozele de vaccin nu au ajuns încă, însă dacă situaţia de anul trecut se va repeta şi în acest an, atunci arădenii vor apuca să se vaccineze preventiv undeva pe la mijlocul iernii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.