Municipiul Arad se numără printre cele 15 oraşe din Europa selectate de Comisia Europeană pentru a beneficia de servicii de consultanță personalizate în proiec­tarea și implementarea strategiei locale de transformare digitală. Selectarea muni­cipiului a fost posibilă datorită faptului că Aradul a făcut paşi concreţi în direcţia digi­talizării: iluminat public cu LED, sistem de e-ticketing, Hot Spots, supraveghere video inteligentă, catalog electronic, My Arad.
Timp de 18 luni, Aradul beneficiază de consultanță și sprijin specializat de la experți internaționali, acces la instrumente de lucru, rețele și platforme europene, acces la sesiuni unice și inovatoare de instruire în domeniul digitalizării, se vor purta dialoguri cu alte orașe din Europa pentru schimb de idei, experiențe și bune practici în domeniul digitalizării.
În perioada 12-14 iunie 2018, la Arad s-a aflat Daniela Florea, consultantul desemnat de către Comisia Europeană pentru evaluarea stadiului digitalizării la nivelul Aradului. În acest scop au loc o serie de întâlniri cu reprezentanţii Primăriei, dar şi cu partenerii municipalităţii în acest proiect, respectiv reprezentanții Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad şi cele două universităţi. Totodată au avut loc programate o serie de întâlniri cu oamenii de afaceri.
Daniela Florea a remarcat potențialul neexploatat de digitalizare a oraşului, dar şi pașii făcuți deja în această direcţie.
(I.P.)

Recomandările redacției