Simina Dragoş, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Arad, a participat la un proiect desfăşurat în Staţiunea Băile Herculane, judeţul Caraş-Severin, la această întâlnire fiind prezenţi toţi preşedinţii consiliilor judeţene ale elevilor din România. Evenimentul a avut ca principală abordare „Cine votează în consiliile de administraţie ale instituţiilor de învăţământ preuniversitar?“.
„Pe parcursul evenimentului, am luat parte la diverse sesiuni de formare, coordonate de structura suport a Consiliului Naţional al Elevilor, profesorii formatori, pe teme precum leadership, luarea deciziilor, lucrul în echipă, respectiv lobby şi advocacy. În acest context, s-a adus în discuţie reprezentarea elevilor în cadrul consiliilor de administraţie ale instituţiilor de învăţământ preuniversitar. De asemenea, s-au rea­- lizat dezbateri despre ceea ce înseamnă reprezentarea elevilor în cadrul consiliului de administraţie şi importanţa de a cunoaşte opinia elevilor şi nevoile pe care le au aceştia, nivelul de implicare al reprezentantului elevilor în procesul de luarea a deciziilor, dar şi modalităţi de aplicare a celor învăţate“, ne-a declarat Simina Dragoş, care este totodată preşedintele Consiliului Regional Vest al Elevilor din România.
Scopul acestor întâlniri este obţi­nerea dreptului de vot al reprezentantului elevilor pentru a trans­- parentiza şi eficientiza sistemul educaţional din România şi pentru o mai bună cunoaştere a nevoilor, dorinţelor, aşteptărilor pe care le au elevii în ceea ce priveşte conducerea instituţiei de învăţământ din care face parte.

Recomandările redacției