Weekendul ce a trecut, orașul Timișoara a găzduit cel mai mare festival al florilor unde au participat mai mulți artiști florali interna­ționali alături de designerii florali români, și care a găzduit 100.000 de vizitatori.
Aradul a avut și el un reprezentant, pe Adela Crișan, o tânără pasionată de flori, dar și absolventă a pri­mului curs acreditat în cadrul școlii Filomena Flower School, obținând califi­carea Florar Decorator, această fiind singura meserie regăsită în codul meseriilor din România, astfel Aradul are o tânăra floristă specializată în acest domeniu al florilor.
„Am participat la acest frumos eveniment pentru că îmi doresc să fac meseria de florar cu profesionalism, să învăț cum se leagă corect două flori dar să învăț și structuri impresionante, lucrare cu care m-am prezentat și eu la acest eveniment”, a declarat Adela Crișan.
Aceasta a vorbit despre lucrarea cu care s-a prezentat la festival și despre cum a fost să reprezinte Aradul.
„Lucrarea se numește R O G V A I V, o structură ce a fost «tapițată» cu bețe de bambus legate fiecare în parte, pe ele fiind așezate florile în ordinea culorilor curcubeului după cum dă de bănu- it și numele. Toate acestea le-am învățat în cadrul cursului pe care l-am urmat, desfășurat pe parcursul unui an în diferitelocatii, sub formă mai multor module, această lucrare fiind examenul meu, și mulțumesc frumos Filomena Bisc. Am reprezentat Aradul cu mândrie și am avut deo­sebita plăcere să întâlnesc foarte mulți ară­- deni care au făcut poze cu lucrarea mea. Aș fi încântată să reprezint Aradul și cu alte ocazii la festivalele de flori, și de ce nu, să avem și noi un astfel de festival care pe durata lui ne transpune într-o altfel de lume, una minunată și cu un miros superb, o lume în care nu ai cum să nu fii fericit!”, a continuat arădeanca.
(I.P.)

Recomandările redacției