În ciuda faptului că nici măcar jumătate dintre candidaţii înscrişi la sesiunea a doua a examenului naţional de bacalaureat nu au reuşit să promoveze, absolvenţii din judeţul Arad se află cu mult peste media naţională. Procentul de promovabilitate în judeţul Arad este de 35,87%, în timp ce media naţională este de puţin peste 20%.
Chiar şi aşa, rezultatele au fost mult mai bune în sesiunea din vară, când procentul de promovare la nivelul judeţului Arad a fost de aproape 50%. În această sesiune, în judeţul Arad, din 1.828 de candidaţi înscrişi, numai 1.525 au ajuns la examene, restul lipsind. „Numărul celor care au lipsit de la examen este de 303. Dintre cei prezenţi, au fost respinşi 978 şi 547 au promovat“, ne-a declarat prof. Mariana Tocaciu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad.
Nu a fost înregistrată nici o medie de 10, cea mai mare fiind 9,05, obţinută de un absolvent al Colegiului Economic.
200 de contestaţii
Candidaţii care nu au fost mulţumiţi de nota obţinută au putut să depună contestaţii în cursul zilei de ieri, la Centrele de examen. Au fost depuse în jur de două sute de contestaţii, soluţionarea lor efectuându-se în aceste zile. Afişarea rezultatelor finale, după contestaţii, se va face joi, 5 septembrie.

Recomandările redacției