agricultoriStatisticile arată că Aradul are tot mai puţini agricultori, scăderea acestora fiind dramatică în anii de criză.
Potrivit site-ului Econtext.ro, de la aproape 4.000 de fermieri câţi avea judeţul nostru în 2008, în prezent au mai rămas în jur de 3.300. Scăderea cu 17,4 procente a numărului de agricultori clasează judeţul Arad pe locul 23 într-un clasament realizat în funcţie de evoluţia sectorului agricol, în anii de criză. Po­trivit statisticii, micşorarea venitu- rilor a dus la scăderea semnificativă a celor care desfăşoară activităţi agricole.
Fiind la mijloc de clasament, Aradul nu se numără nici printre judeţele rămase fără mii de agricultori, însă nici printre cele mai puţin afectate.Trebuie spus că, luând în calcul ritmul de scădere a numărului de agricultori, previziunile pentru acest sector în următorii ani sunt sumbre.

  • aradean spune:

    Parerea mea este ca este un drum spre normalitate. Procentul din populatia activa a Romaniei, ocupata in agricultura, este si asa enorm fata de media din UE. Este necesara o concentrare sustinuta a terenurilor in ferme mijlocii si mari, concomitent cu migrarea masiva a fortei de munca din agricultura; ideal ar fi ca 9 din 10 persoane ce lucreaza actualmente in acest domeniu sa se indrepte spre industrie si servicii. Bineinteles, acest lucru inseamna concomitent si investitii masive in agricultura, care sa asigure o productivitate mare, similara fermelor din tarile dezvoltate din UE.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției