Timișoara a fost gazda Campionatului Național de Ultra Atletism, organizat sub patronajul Federației Române de Atletism şi al concursului internațional de ultra alergare S24H, ajuns la ediția cu numărul patru. Iar Aradul a fost bine reprezentat la linia de start, dar și pe podiumul de premiere.
În proba de Ultramaraton (6 ore), Roland Unterweger a fost cel mai bun, alergând pe distanța de 77,45 kilometri, depășind mulți alergători profesioniști.
Și la feminin, în aceeași probă, Aradul are campioană, în Iulia Ghinga într-o cursă foarte grea, la care s-au înscris mulți alergători profesioniști.
În cadrul aceleași competiții, dar la feminin, Iulia Ghinga a devenit campioană naţional, iar concluziile le-a tras pe contul personal de Facebook: „A fost special, a fost multă energie, bucurie, multe zâmbete, încurajări de pretutindeni, toți prietenii mei s-au autodepășit”.
Într-adevăr, performanțe demne de menționat au mai obținut și Vasile Blidar – 144 km în proba de 24 de ore și Denisa Mateucă, cea care a încheiat proba de 60 de kilometri în 6 ore. Însă, medalii pentru județul Arad au mai adus surorile Șușcă. Arbitrii de fotbal din Turnu, Andreea (18 ani) și Nicoleta (20 de ani) au strâns 57,306 kilometri naționalele feminine de 12 ore, performanță cu care au urcat pe ultima treaptă a podiumului.
„Cred că lupta cu psihicul a fost cea mai grea, fiindcă vedeam cum alergători profesioniști sau mai puțin alergau dublu față de noi și totuși nu am renunțat, voiam să ducem cursa la capăt”, a transmis și Nicoleta pe Facebook.
Toți medaliații arădeni în întrecerea de pe Bega sunt legitimați la CS Universitatea Arad.

Recomandările redacției