stefania junioareClubul Sportiv Municipal Arad a cucerit nouă medalii, în cadrul Campionatelor Naţionale de Gimnastică Ritmică, întrecere care s-a desfăşurat la Arad, în sala de sport a Universităţii Aurel Vlaicu. Primele care au urcat pe podium au fost cele mai mici fete, de la categoria a III-a. Echipa arădeană, în componenţa Sonia Ichim, Carla Fizedean, Valentina Ladar, Carmen Ladar şi Evelyn Ilyes, a cucerit argintul, în timp ce Sonia Ichim a urcat pe a treia treaptă a podiumului la individual, unde primele două au fost Denisa Mailat şi Alice David, ambele de la Olimpia Bucureşti. Pe echipe a triumfat CSM Ploiești, urmată de CSM Arad şi de LPS Baia Mare.
Sonia Ichim s-a remarcat la categoria a III-a
„Mă bucur foarte tare pentru Sonia, care de pe locul şase anul trecut la o categorie inferioară a reuşit acum să vină pe podium. Este un copil excepţional, care a muncit foarte-foarte mult, este susţinut de familie şi de toată lumea. De echipa de la ca­tegoria a III-a nu sunt mulţumită, pentru că s-au făcut multe greşeli. Ploieştiul s-a dovedit mai bună, cu gimnaste mai mari şi experimentate, ele urmând să treacă anul viitor la junioare”, ne-a declarat antrenoarea de la CSM Arad, Daniela Chiriac.
Echipa de junioare – surpriza plăcută
Gimnastele arădene au mai cucerit două medalii în reuniunea de sâmbătă seara, în care junioarele şi senioarele s-au înfruntat în concursul individual şi pe echipe. La categoria a II-a, CSM Arad, cu o echipă aflată în primul an la nivel de junioare (Alexandra Bock, Anamaria Berar, Vanessa Kling şi Miriam Aioanei), a ocupat un excelent loc doi. „La junioare, fetele noastre sunt în primul an, am avut o mare pierdere, pentru că Adina Zoica a renunţat la gimnastica de performanţă. Dar cu toate astea am urcat pe podium, este o mare performanţă că fetele au cucerit argintul, mai ales că adversarele noastre au avut sportive mai mari”, a mai spus Daniela Chiriac.
Un podium de excepţie la individual senioare: Piscupescu şi restul lumii
În proba de individual a senioarelor, unde spectatorii au savurat din plin spectacolul oferit de concurente, arădeanca Ştefania Chiriac, fiica antrenoarei de la CSM, a cucerit bronzul la individual, în spatele excelentelor Alexandra Piscupescu, de departe cea mai completă gimnastă şi Adriana Teocan, ambele de la Olimpia Bucureşti. Ultima zi a competiţiei, cea de ieri, a mai adus cinci medalii în contul CSM Arad. Performerele de pe covor au fost senioara Ştefania Chiriac, triplă medaliată în probele pe obiecte, aur la panglică, la egalitate cu Piscupescu, argint la măciuci şi bronz la cerc, secondată de Sonia Ichim, care la categoria a III-a a mai cucerit două medalii de argint în probele pe obiecte, la cerc şi minge.
Ştefania Chiriac, de patru ori medaliată la senioare: a cucerit aurul la panglică!
CSM Arad a încheiat concursul cu un bilanţ de nouă medalii, dintre care una de aur, cinci de argint şi trei de bronz.  „Sunt foarte mândră de Ştefania şi Sonia, care au avut evoluţii excelente. De fapt, ele sunt şi medaliatele din probele de individual şi pe obiecte. Le felicit însă pe toate fetele şi ţin să mulţumesc sponsorilor, părinţilor şi tuturor celor care au contribuit la organizarea Campionatelor Naţionale”, ne-a declarat la final Daniela Chiriac.
Personalităţi de marcă şi un crainic de nota 10
De remarcat şi prezenţa în sală a numeroase personalităţi, cum ar fi preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică, Irina Deleanu, preşedintele Universităţii Aurel Vlaicu, prof.univ.dr.Lizica Mihuţ sau Vasile Păltineanu, director adjunct al CSM Arad, toţi trei reprezentanţi ai organizatorilor acestei competiţii. De atmosfera din sală şi buna dispoziţie a tuturor s-a ocupat preşe­dintele Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, cunoscutul crainic radio şi om de presă, mare iubitor de gimnastică, Doru Dinu Glăvan, crainic al evenimentului de la Arad.
Foto: Raul Kling

Recomandările redacției