Aradul află în luna decembrie dacă merge mai departe cu candidatura la titlul de „Capitală europeană a culturii 2021”

0
241

capitalaMinisterul Culturii, în calitate de autoritate naţională responsabilă de organizarea competiţiei pentru titlul de Capitală europeană a culturii în anul 2021, în România, va organiza întâlnirea de preselecţie în ve­derea adoptării listei scurte a oraşelor candidate, în perioada 7 – 10 decembrie, informează mediafax.ro.
Printre oraşele din România care şi-au exprimat intenţia de a candida la titlul de Capitală europeană a culturii pentru anul 2021 se numără Timişoara, Arad, Craiova, Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Braşov.
În cadrul acestei întâlniri, juriul va evalua fiecare oraş candidat pe baza documentaţiei depuse şi a audierii în raport cu obiectivele acţiunii „Capitală europeană a culturii” şi cu criteriile menţionate în apelul pentru depunerea candidaturilor, informează site-ul instituţiei.
Oraşele din România care doresc să-şi prezinte candidatura pentru titlul de Capitală europeană a culturii în 2021 trebuie să completeze formularul de înscriere, precum şi formularul pentru „declaraţia pe proprie răspundere”.
Trebuie trimise douăzeci de copii pe suport de hârtie în limba engleză şi cinci copii pe suport de hârtie în limba română, precum şi o versiune electronică a candidaturii în limba engleză şi o versiune electronică a candidaturii în limba română la adresa poştală a sediului ministerului, din Bulevardul Unirii din Bucureşti, şi la adresa de e-mail capitalaculturalaeu@coltura.ro
Candidaţii vor fi informaţi de oficialii Ministerului Culturii cu privire la primirea candidaturii în termen de cinci zile lucrătoare, iar data limită de depunere a dosarelor este 10 octombrie.
Ministerul Culturii a lansat în decembrie 2014 un apel adre­sat oraşelor din România care doresc să candideze la titlul de Capitală europeană a culturii pentru anul 2021.
Programul „Capitală culturală europeană” a fost iniţiat de Consiliul de Miniştri ai Culturii din Uniunea Europeană în 1985, cu scopul de a apropia popoarele Europei şi de a celebra contribuţia oraşelor la dezvoltarea culturii.
Până în prezent, peste 40 de oraşe au deţinut acest titlu. În 2007, oraşul Sibiu a deţinut acest titlu, alături de Luxemburg.
Oraşul Mons, situat în sudul Belgiei, a preluat la sfârşitul lunii ianuarie rolul de „capitală culturală europeană”, pentru un an, alături de localitatea Plzeň din Cehia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.