Fără precedent, anul acesta, Aradul se alătură unor metropole, în organizarea conferințelor Rețelei Orașelor Culturale din Europa. Mai precis, orașul nostru se alătură orașelor Leeds şi Paris în care vor fi organizate astfel de evenimente.
Numit „Le Rendez-vous d’Arad”, evenimentul co-organizat de Consiliul Județean, Primăria Municipiului Arad și Asociața „LIKE – Reţeaua Oraşelor Culturale din Europa” va avea loc în luna octombrie.
Conferința se va desfășura la Arad ca urmare a demersurilor pe care Consiliul Judeţean Arad, în parteneriat cu Primăria Municipiului Arad, le fac pentru creşterea vizibilităţii Aradului la nivel internaţional şi includerii Aradului pe agenda evenimen-  telor de bună calitate, ce reunesc specialişti de talie europeană. „În anul 2021 Euro­regiunea Dunăre-Criş-Mureş-Tisa va fi capitala culturii europene. Prin evenimentele pe care le organizăm ne pregătim pentru anul 2021. Consiliul Jude­- țean Arad a inițiat și înființarea Consorțiului Cultural Activarium, ca un număr cât mai mare din cei peste 5 milioane de locuitori ai Euroregiunii să beneficieze de titlul deținut de orașele Timişoara şi Novi Sad. Orașul Arad este, de altfel, partener al Timişoarei în proiectul «Capitală Europeană a Culturii 2021»”, a declarat președintele CJA, Iustin Cionca.
În cadrul evenimentelor, ce se vor desfăşura în 4-5 octombrie 2018, la Consiliul Judeţean Arad, vor fi discutate subiecte legate de folosirea instrumentelor culturale, pentru dezvoltarea şi cooperarea regională.
(S.S.)

Recomandările redacției