Aradul – amfitrionul Adunării Regiunilor Europene

0
250
Policarbonat celular, Makroplast

Aradul va fi în curând amfitrionul unui eveniment internațional amplu. În luna martie, în municipiu se va desfășura Plenara de Primăvară a Adunării Regiunilor Europene, la care sunt aşteptaţi să participe peste 100 de invitaţi, președinți de regiuni și primari.
Despre importanța evenimentului a vorbit Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean: „Județul Arad este parte a uneia dintre cele mai dezvoltate regiuni din Centrul și Estul Europei. În județ șomajul este de 1,3%, de câteva ori mai scăzut decât media europeană. Am generat proiecte culturale internaționale, în Arad funcționează unele dintre cele mai puternice companii multinaționale. De aceea, este o mândrie pentru noi că vom fi gazda decidenților de la nivelul regiunilor Europei. Aradul are lucruri frumoase de arătat și ne-am propus să generăm cât mai multe parteneriate europene din care arădenii să beneficieze. Europa viitorului este Europa regiunilor care colaborează în proiecte comune de dezvoltare. Nu în ultimul rând, este important să creștem vizibilitatea Aradului în Anul Centenar”.
Datorită calităţii de membru cu drepturi depline al Adunării Regiunilor Europene pe care judeţul, prin Consiliul Judeţean, o deţine, în perioada 20-22 martie 2018, unul dintre cele mai importante evenimente internaționale organizate în ultimii ani poate avea loc la Arad. Pregătirile pentru buna desfăşurare a evenimentului au început, fiind constituit un grup de lucru care va gestiona întreg programul. În luna februarie, reprezentatul Secretariatului General ARE, Freddie Martyn, este așteptat la Arad pentru o ședință de lucru.
Sesiunea de înscrieri la Plenara de Primăvară organizată la Arad s-a deschis deja pe site-ul oficial al Adunării Regiunilor Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.