Este cunoscut faptul că sunt orașe în țară unde prețurile la locuințe au explodat. Recent, s-a făcut o statistică unde sunt prezentate orașele cu cele mai scumpe locuințe din Europa. În topul celor mai scumpe orașe  se află și șase localități din țara noastră, unde traiul zilnic este foarte scump iar prețul caselor este pe măsură.  

În urma unor statistici făcute,  în România se găsesc cele mai scumpe locuințe în raport cu nivelul de trai. Astfel, Bucureștiul este al 153-lea cel mai scump oraș european. Aici metrul pătrat se vinde, în medie, cu 1.905 euro.

În ceea ce privește situația la nivel european, cel mai scump oraș, din punctul de vedere al locuințelor este, fără niciun dubiu, Londra, unde prețul per metru pătrat se învârte în jurul sumei de 13.981 de euro.

La coada clasamentului se află orașul Arad, aici metrul pătrat locuibil se vinde  cu 787 de euro.

Surpriza statisticii o reprezintă Cluj-Napoca, oraș cotat ca fiind mai scump chiar și decât Bucureștiul, situându-se pe locul 141 la nivel european, cu un preț de 2.2.03 euro/mp, se arată pe Numbeo.

În topul „luxului” apar și vecinii Aradului, Timișoara aflându-se pe locul 172 (1.496 euro/mp), iar Oradea  pe locul 189 (1.168 euro/mp).

Recomandările redacției