Mai bine de 80 de persoane sunt internate la Spitalul TBC din Grădiște. Vorbim atât de persoane diagnosticate cu SARS-CoV-2, precum și persoane cu simptome care au ridicat suspiciuni. Informațiile au venit chiar de la autoritățile arădene care, susțin că se continuă testarea pentru a se stabili dacă cei suspectați sunt pozitivi sau nu. Aparatul de testare, împreună cu cele 5.000 de teste PCR a ajuns luni seara la Arad de la Iasi și în cursul zilei de marți a fost instalat de o echipă de ingineri.

Este cel de al doilea aparat achiziționat cu sprijinul Asociației pentru Relații Comunitare și Fundația Vodafone România, care au donat în Fondul de Urgență deschis de Asociația Cetatea Voluntarilor Arad, pentru Spitalul Județean. Cum acest aparat intră în dotarea Direcției de Sănătate Publice Arad – din hotărârea autorităților, personalul instituției este instruit în prezent să îl folosească. Potrivit informațiilor noastre, testarea ar putea începe!

Cât privește situația de la Spitalul TBC, devenit spital pentru bolnavii și suspecții de COVID-19, autoritățile susțin că aici se respectă o procedură bine stabilită. „În prezent (n.a luni seara), din aproape 100 de paturi de la Spitalul TBC, în jur de 80 sunt ocupate. Nu toți au primit rezultatele testării. Cei care nu vor fi diagnosticați cu coronavirus vor trimiși spre alte secții, în funcție de simptomatologie“, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Din conferința Grupului de Suport pentru Spitalul Județean am aflat că fostul Spital Municipal este următoarea unitate spitalicească destinată bolnavilor de COVID-19, dacă situația escaladează. Spitalul municipal este a doua variantă pentru bolnavi, dacă nu se opresc lucrurile la nivelul Spitalului TBC. Spitalul Ineu a ajuns de unul de suport, va prelua din zonă cazuri și dacă aceste cazuri vor fi grave, pacienții vor fi duși la Arad. De echipamentele disponbile…situatia este dinamică...Există, dar nu cum ne-am dori toți“, a susținut Gheorghe Domșa, coordonatorul Grupului de Suport pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență.

De menționat că, potrivit metodologiei, prioritare pentru testare sunt cadrele medicale, persoanele cu suspiciuni clare de îmbolnăvire și contacți direcți ai unor persoane îmbolnăvite.

Recomandările redacției