Aradul are localități unde școala se va face on-line

0
371

Harta epidemiologică publicată de Ministerul Sănătății arată că cea mai mare parte a localităților sunt în scenariul verde, ceea ce înseamnă că sunt puține cazuri de infectare, mai puțin un caz de infectare cu COVID-19 la mia de locuitori.
În total, sunt 43 de localități în scenariul roșu, 410 în galben și 2728 în verde.
Potrivit hărții de la Ministerul Sănătății cele mai multe dintre localitățile aflate în scenariul roșu sunt în județele Arad, Bihor, Sibiu, Cluj, Dolj, Prahova.
În urma analizei situației epidemiologice efectuate la nivel național de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică (dată de referință: luni, 7 septembrie, ora 10.00), au rezultat următoarele: în 2.728 de localități numărul de cazuri de noi îmbolnăviri, confirmate în ultimele 14 zile, este mai mic de 1 la 1.000 de locuitori, în 410 localități numărul de cazuri de noi îmbolnăviri, confirmate în ultimele 14 zile, se situează între 1 și 3 la 1.000 de locuitori, în 43 de localități numărul de cazuri de noi îmbolnăviri, confirmate în ultimele 14 zile, este mai mare sau egal cu 3 la 1.000 de locuitori.
Potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.
Până la 10 septembrie, în funcție de aceste date, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ, la propunerea Consiliului de administrație al unității de învățământ, comitetele județene/al municipiului București pentru situații de urgență (CJSU/CMBSU) vor emite hotărârea privind scenariul de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ în vederea începutului anului școlar 2020-2021.
Județul Arad are localități aflate în zona roșie. Localitățile Șistarovăț, Pleșcuța, Moneasa, Dezna, Buteni, Conop, Bârsa, Tauț se află în scenariul roșu iar copiii vor face școală on-line din 14 septembrie. Iar localitățile Sebiș, Ineu, Chisindia, Șofronea, Vârfurile, Cărand, Vinga, Apateu, Archiș, Ghioroc, Olari, Bârzava, Almaș, Șimand, Zărand, Sintea Mare vor face parte din scenariul galben.
Cele trei scenarii au următoarea configurație:
Scenariul 1: participarea zilnică (față-n față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.
Scenariul 2: participarea zilnică (față-n față)) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.
Scenariul 3: participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.