O arădeancă va participa la Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics Austria 2017, competiție destinată persoanelor cu dizabilități. Este vorba de Mara Oprea, în vârstă de 14 ani, beneficiară a Integra Asociația Persoanelor cu Dizabilități Mentale. Mara face parte din delegația Special Olympics România.
Pe 14 martie are loc plecarea delegației Special Olympics România spre Viena pentru a participa la Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics Austria 2017.
Sportivii din toată țara împreună cu antrenorii lor se reunesc la Arad. La Jocurile din Austria participă 2.700 sportivi cu dizabilități intelectuale din 107 țări ale lumii. Este o manifestare complexă care are loc o dată la 4 ani și care cuprinde întreceri sportive cu specific de iarnă. Sportivi speciali români concurează la alergare pe zăpadă, schi fond, schi alpin, patinaj.
Un număr de 15 sportivi cu dizabilități intelectuale vor reprezenta România la Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics din Austria, cel mai mare eveniment sportiv umanitar din lume din acest an. Mara face parte dintre aceștia.
„Sportivii români participă pentru a patra oară la Jocuri Mondiale de Iarnă Special Olympics, în condițiile în care sporturile de iarnă nu sunt neapărat punctul forte al țării noastre. Totuși, ele sunt foarte importante pentru sportivii cu dizabilități intelectuale, întrucât îi ajută să își exerseze concentrarea, să își coordoneze mișcările, să planifice momentele de frânare, etc.”, declară Cristian Ispas, director Național Special Olympics România.
(S.S.)

Recomandările redacției