leoLeontin Aslău, vicepreşedinte al Partidului Conservator, Filiala Arad, a criticat, în cadrul unei conferinţe de presă, faptul că autorităţile locale cheltuiesc foarte mulţi bani pentru mansardarea Primăriei Arad. Cel vizat de acuzele lui Aslău este primarul Gheorghe Falcă, cel care este dispus să arunce nu mai puţin de şase milioane de euro pentru această lucrare. „M-am uitat la documentaţia care a fost prezentată consilierilor locali pentru acest proiect de mansardare a Primăriei şi am găsit câteva nereguli, bine ascunse toate lucrurile din care se pot scoate bani, probabil pentru campania electorală a PD-L. În proiectul de hotărâre, devenit ulterior hotărâre se specifică faptul că această investiţie va fi finanţată din bugetul general şi din alte surse. Dacă ne ducem la documentele primite de consilieri vedem că suma prevăzută este de 26.829.669 de lei cu tot cu TVA. Aici vom găsi, la capitolul surse de finanţare respectiva valoare de peste 26 de milioane ca provenind de la bugetul local în proporţie de sută la sută şi zero la sută din alte surse. Deci se observă că domnul Falcă ne ia banii în mod clar. El nu se zbate să obţină alte fonduri pentru că acestea sunt verificate de anumite organisme în mod riguros. În Consiliul Local Municipal are toate pârgiile şi poate jongla cu aceste sume după cum îi pofteşte sufletul”, a declarat Leontin Aslău.
Aradul are alte priorităţi
O altă chestiune care ridică semne de întrebare este, afirmă Aslău, dată de faptul că nu este specificată nicio su­pra­faţă pentru aceste lucrări. „Dacă întrebaţi un constructor veţi rămâne uimiţi de câte lucrări sau ce lucrări se pot face cu peste şase milioane de euro”, mai spune Aslău.
Acesta se arată intrigat de faptul că municipiul Arad are încă străzi de pământ, iar Gheorghe Falcă aruncă banii publici în asemenea lucrări de mansardare. Leontin Aslău spune că altele sunt priorităţile locuitorilor municipiului Arad şi ale arădenilor. „Nu zic că nu este necesară această mansardare, dar priorităţile oamenilor sunt cu totul altele. Nu putem arunca şase milioane de euro după ce mai dăm două milioane pentru Parcul Europa. Vrem să trăim în lux, dar de fapt trăim în mizerie. E prea mare discrepanţa dintre luxul din turnul Primăriei şi străzile de pământ din municipiu”, afirmă vicele conservator.
O altă chestiune care ridică semne de întrebare în viziunea lui Leontin Aslău este dată de faptul că în proiectul de hotărâre se specifică faptul că se aprobă documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie, iar în raportul serviciului de specialitate se arată că s-a aprobat serviciul de proiectare pentru acest obiectiv. Aslău crede că de fapt s-au achiziţionat şi lucrările şi materialele.

Recomandările redacției