Aradul are un sistem complex pentru prelucrarea probelor de diagnosticare a COVID-19

0
554

Cea mai nouă dotare și una dintre cele mai importante pentru limitarea pandemiei de SARS-CoV-2 la Arad este noul sistem pentru prelucrarea probelor la cele două aparate de testare. Asta înseamnă că, se vor putea face mai multe teste pe zi și teoretic că nu vor mai exista întârzieri în emiterea rezultatelor și implicit în raportări.

Este vorba de un sistem automat de extracție ARN (n.r ARN-ul sau acidul ribonucleic este implicat în decodificarea informației ereditare stocată de către ADN), necesar în prelucrarea probelor pentru cele două PCR-uri cu care se realizează testarea pacienților suspecți de COVID-19.

Sistemul de extracție este de un real folos deoarece, de azi înainte, extracția de ARN se va realiza în paralel, atât manual cât și automat. Vom putea efectua mai multe testări pe zi și totodată se vor micșora timpii de așteptare pentru rezultate”, a susținut biochimist Luminița Pilat, șef Laborator Analize Medicale din cadrul Spitalului Clinic Județean Arad.

Până acum, doar la nivelul Laboratorului de Analize Medicale, în două săptămâni s-au obținut aproximativ 1.000 de rezultate pentru testele de COVID-19. La aceastea se mai adaugă testele trimise, în primă fază la Timișoara și testele care se efectuează zilnic în laboratorul Direcției de Sănătate Publică.

Avem trei aparate de testare la nivelul județului Arad, care funcționează la mare capacitate. Îmi doresc ca numărul testărilor să crească și arădenii să se simtă în siguranță. Cu fiecare zi care trece și condițiile medicale se îmbunătățesc, crește numărul arădenilor vindecați. Împreună cu medicii și cu întreaga societate arădeană, muncim în continuare pentru echiparea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad și pentru limitarea efectelor Covid-19 în județul nostru“, a spus Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.