Aradul candidează pentru trofeul „Oraşul Reciclării 2015”

0
409

reciclareUn număr de 46 de municipii şi oraşe din România, printre care și Arad, s-au înscris în competiția pentru obținerea trofeului intitulat „Oraşul Reciclării 2015“, la ediţia din acest an fiind înscrise cu 60% mai multe primării faţă de prima ediţie, au anunţat organizatorii.
Timp de 6 luni, în perioada 1 ianuarie-30 iunie 2015, autorităţile locale înscrise în competiţie trebuie să dovedească faptul că au cel mai performant sistem de colectare separată a deşeurilor de ambalaje la nivel naţional.
Criteriile care stau la baza evaluării în competiţie sunt, printre altele, calitatea serviciilor de colectare separată a deşeurilor de ambalaje (însemnând accesul populaţiei la containerele colo­rate, aspectul acestora şi corec­titudinea depunerii separate a deşeurilor în containere), cantitatea de deşeuri colectate separat pentru fiecare locuitor şi campaniile de conştientizare şi mobilizare a populaţiei pentru a separa deşeurile de ambalaje derulate pe parcursul celor 6 luni de competiţie.
Câştigătorul competiţiei va primi Marele Premiu ce constă într-un un Parc Tematic în valoare de 12.000 euro, un spaţiu inedit de relaxare amenajat cu mobilier reali­zat din deşeuri reciclabile.
În plus, în premieră anul aces­ta, Eco-Rom Ambalaje va premia municipalităţile clasate pe locul al II-lea şi al III-lea.
Ocupantul locului al doilea pe podiumul competiţiei se va bucura timp de o săptămână de vizita autocarului high tech din cadrul programului educaţional „Laboratorul Verde al Reciclării“, prin care elevii claselor a III-a vor învăţa, într-un mod dinamic şi creativ, despre importanţa colectării separate pentru protejarea mediului.
Municipalitatea care va obţine locul al III-lea va beneficia de o campanie de informare şi conştientizare a populaţiei cu privire la importanţa separării deşeurilor de ambalaje, în valoare de 3.000 de euro, realizată cu sprijinul Eco-Rom Ambalaje.
Competiţia „Oraşul Reciclării“ se desfăşoară sub patronajul Comisiei de Mediu şi Echilibru Ecologic a Camerei Deputaţilor şi al Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor şi în parteneriat cu Asociaţia Municipiilor din România şi Institutul pentru Politici Publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.