O fațadă cu patru aparate, un drapel tricolor și unul EU

O fațadă cu patru aparate, un drapel tricolor și unul EU

Domnule arhitect, vă cer părerea

Clădirea pe care o prezint astăzi, restaurată cu meticulozitate, ar putea face față în ori care capitală culturală. Dar, ce caută atâtea aparate de aer condiționat pe fațadă, câte n-am numărat la Pecs, când a fost la rându-i capitală culturală. Cum este posibil. Noi ce vrem să demonstrăm?  Mă întreb cum a fost recepționată lucrarea de către Primărie care a eliberat autorizația de intervenție la fațadă?

Domnule arhitect, nu pot crede și nici accepta, ca în proiectul de restaurare pe care l-ați executat să nu fi găsit soluții pentru amplasarea acestor, atât de necesare aparate de condiționare. Nu pot accepta, deoarece la doi pași, pe strada Crișan, la nr. 12, există o clădire pentru care nea Mihai a găsit soluții anticabluri și de ascunderea acestor aparate. Un alt exemplu, valabil pentru tot Aradul este Palatul Finanțelor și al  Universității Aurel Vlaicu, în podul căruia funcționează vreo 20 aparate de condiționare. Proiecte executate, firește de alți arhitecți.

Nea Mihai a avut un arhitect providențial, fațada râde în soare

Nea Mihai a avut un arhitect providențial, fațada râde în soare

 

 

Și atunci, pe clădirea aceasta, clădire oficială, rămân aparatele așa, pe fațadă? Ori le urcați în pod ori, pe fațada cealaltă? Sper că până-n 2021 se găsește o soluție civilizată. 

Recomandările redacției