„Aradul, Capitala Marii Uniri, Aradul – Inima Marii Uniri“ – simpozion, la Palatul Cultural

0
595

Un simpozion intitulat „Aradul, Capitala Marii Uniri, Aradul – Inima Marii Uniri“ va avea loc pe data de 24 noiembrie. Evenimentul este organizat de Asociația Cetatea Aradului – „Vasile Goldiș”, în parteneriat cu Consiliul Județean Arad, Inspectoratul Școlar Județean Arad și Liceul de Artă „Sabin Drăgoi”

Simpozionul va începe cu vizionarea expoziției de arte plastice aparținând elevilor Liceului de Artă „Sabin Drăgoi”, dar și a unei expoziții de documente și fotografii cu referire la perioada înfăptuirii Marii Uniri. Materiale expuse fac parte din patrimoniul Bibliotecii Județene „A. D. Xenopol” și Complexului Muzeal Arad. Vor fi susținute o serie de alocuțiuni ce vor face referire la evenimentele care au generat unirea cu Regatul României, rolul Aradului și arădenilor la înfăptuirea Marii Uniri și vor fi prezentate filme documentare avându-i în prim-plan pe corifeii Marii Uniri.

Organizatorii vor acorda premii de excelență unor personalități de marcă arădene, care au performat în diverse domenii precum cel artistic, cultural, științific, sportiv sau istoric. Momente cultural – artistice vor completa programul evenimentului.

Evenimentul va avea loc la Palatul Cultural, de la ora 10.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.