Aradul își continuă colaborarea cu vecinii maghiari din Bekes, noul acord de colaborare între Consiliul Județean și omologii din Ungaria fiind parafat. De altfel este vorba de o continuare a parteneriatului pe care Aradul îl are de mult cu Bekes, chiar de 20 de ani, pentru derularea de diverse proiecte transfrontaliere de investiții.

Astfel, în ședința Consiliului Județean din 29 mai a fost aleasă comsia mixtă Arad – Bekes. Alegerea co-președintelui și a membrilor s-a făcut prin vot.

Răzvan Cadar, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad a fost desemnat co-preşedinte al Comisiei Mixte Arad – Bekes, constituită între consiliile judeţene din cele două județe.  

„Judeţul Bekes este cel mai important şi mai atractiv partener extern al nostru, de care ne leagă peste 20 de ani de colaborare şi zeci de proiecte comune, care au contribuit la dezvoltarea ambelor judeţe. Vom intra într-un nou ciclu bugetar al Uniunii Europene şi vom avea în faţă o nouă provocare: fondurile europene transfrontaliere pentru 2020-2027, zonă unde judeţele Arad şi Bekes sunt parteneri strategici. Atât noi, cât şi partenerii din judeţul Bekes, vom depune noi proiecte comune să ne promovăm reciproc evenimentele în rândul organizaţiilor regionale, internaţionale şi europene”, a susținut Răzvan Cadar, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad.

În ședință au fost desemnaţi şi ceilalţi membri ai Comisiei Mixte Arad-Bekes, care vor derula proiecte concrete de colaborare pe domeniile lor. Conform parteneriatului, aceştia sunt nominalizați în număr egal de cei doi parteneri, convenindu-se la 20 membri, 10 pentru fiecare parte, organizaţi în cinci grupuri de lucru (n.a sub-comisii) axate pe următoarele segmente: prevenirea riscurilor și managementul dezastrelor, turism, sănătate și cultură, patrimoniu și relații transfrontaliere.

Recomandările redacției