Aradul deschide oficial sezonul naţional de Hard Enduro la Ghioroc

0
331

enduro

King of the Hill Hard Enduro anul acesta are un nou format, unic în lume, îmbinând 3 tipuri de cursă într-una singură: Prolog în stil SuperEnduro în comuna Ghioroc, clasica zi de Hard Enduro, iar în ultima zi piloţii vor avea de parcurs un traseu tip circuit prin pădure – 2 ore pentru Hobby şi 3 ore pentru clasa PRO.

Wade Young (Africa de Sud), regele dealurilor din Arad revine pentru a-şi apăra titul câştigat în 2014, după două zile în care a mers ghidon la ghidon cu Paul Bolton (Marea Britanie).

Abia aştept să văd ce au pregătit băieţii de la Arad anul acesta! Mă bucur că pot ajunge pentru al treilea an la rând în Arad pentru King of the Hill! Ediţia trecută nu am avut cel mai bun rezultat la Prolog, dar am reuşit să recuperez în pădure, ceea ce mi-a adus locul 1 la general”, a transmis Wade Young.

Chiar dacă în 2014 ghinionul s-a ţinut scai de tânărul David Cyprian, pilotul din Cehia este mai motivat ca niciodată să urce pe podiumul King of the Hill Hard Enduro.

Dacă în prima ediţie din 2013, David Cyprian câştiga la clasa HOBBY locul 1, în 2014, din cauza problemelor tehnice a trebuit să se mulţumească doar cu locul 13 la clasa PRO.

În bătălia pentru podium sigur o să îi vedem şi pe Mario Roman şi Lars Enockl, cei doi urcând pe podiumul Hell’s Gate de anul acesta.

Mario Roman vine cu experienţa câştigată din Campionatul de Trial al Spaniei şi cu încă 5 ani în spate de curse în Campionatul Mondial de Enduro, unde devine campion chiar din primul an la clasa 125 cc. După cum spune el, Trial-ul cu viteza din Enduro, fac combinaţia perfectă în Hard Enduro.

Viteza din Enduro plus tehnica din trial sunt armele secrete ale fiecărui pilot de Hard Enduro, dar nu trebuie să uităm să adăugăm ingredientul secret, experienţa curselor de Hard Enduro. Fiecare este diferită! Abia aştept să testez noul format de cursă la Arad, a spus Mario Roman.

Lars Enockl, încă un pilot de top pe lista King of the Hill, vine cu un singur gând: poziţia întâi după cele 3 zile de concurs.

Din Africa de Sud, Blake Gutzeit se alătura clasei PRO. Erzber, Roof of Africa, Red Bull Romaniacs, Hell’s Gate sau Sea to Sky, pe lista lui Blake mai rămâne să fie bifat King of the Hill.

Deci, 27 martie 2015, comuna Ghioroc (lângă lac) este locul unde cei mai buni piloţi ai lumii se vor întrece pe Prologul King of the Hill Hard Enduro, urmând ca în a doua zi, 28 martie să parcurgă un traseu de 80 de km pe traseul Ghioroc – Cetate Şiria şi retur.

Duminică, 29 martie, lângă localitatea Ghioroc din Arad, pe un circuit închis, piloţii au de stat în scăriţe 3 ore, pe cele mai grele pâraie din zonă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.