Aradul este din nou pe harta județelor cu avertizare meteo de cod galben de ploi. Atenționarea a fost emisă începând de duminică, 22 iulie, ora 18.00, până luni, 23 iulie, ora 10.00. Munici­piul și mai multe localități au fost însă duminică sub avertizare de fenomene acentuate – averse însemnate cantitativ și vânt. Atenționarea este valabilă până în cursul dimineții de luni, 23 iulie și s-ar putea prelungi.
Astfel, conform Administra­ției de Meteorologie, instabilitatea atmosferică este accen­tu­- ată în Banat, Oltenia, local în Crișana, sud-vestul Transilvaniei și vestul Munteniei. Frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, averse ce vor avea și caracter torențial și izolat grindină se vor semnala în aceste zone. Se vor înregistra cantități de apă de 20…25 l/mp și izolat peste 30…40 l/mp. Pe parcursul zilei de duminică, 22 iulie, fenomene asociate instabilității atmosferice au fost anunțate pentru zonele de deal și de munte, în Maramureș, Crișana și Transilvania și local în Muntenia și în Dobrogea.
De asemenea, duminică, până la orele amizeii – 14.00, avertizarea a vizat Cod Galben de vreme severă pentru localitățile: Arad, Lipova, Pecica, Nădlac, Curtici, Șiria, Vladimirescu, Pâncota, Vinga, Târnova, Secusigiu, Zimandu Nou, Zăbrani, Ghioroc, Șagu, Fântânele, Livada, Semlac, Felnac, Șeitin, Iratoșu, Covăsinț, Șofronea, Conop, Păuliș, Zădă­reni, Peregu Mare, Dorobanți, Ususău, Frumușeni și Șiștarovăț. S-au semnalat intensificări de scurtă durată ale vântului, frecvente descărcări electrice și averse de până la 25,30 litri pe metrul pătrat.
Starea vremii se va ameliora pe parcursul zilelor de marți, miercuri și joi, începând de vineri, 27 iulie fiind așteptate din nou averse în Arad. Întreaga lună iulie este una marcată de feno­mene meteo extreme, averse și ploi însemnate cantitativ.
(S.S.)

Recomandările redacției