ajofm

În prezent, Aradul este între primele judeţe din ţară, ca job-uri disponibile

Aradul a fost anul acesta, al patrulea judeţ cu cea mai scăzută rată a şomajului. Numărul şomerilor arădeni a scăzut cu câteva sute, de la începutul anului şi până în luna septembrie. Dacă în anii trecuţi, Aradul se confruta cu o rată ridicată a şomajului, anul acesta, judeţul nostru are mai multe oportunităţi profesionale, decât forţă de muncă interesată. Cel puţin asta rezultă din situaţiile oficiale provenite de la Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Arad. Începând din luna mai anului, ofertele de angajare din judeţul nostru s-au dublat.

În luna ianuarie a acestui an, Aradul avea 7.200 de şomeri, în timp ce în luna august 2014, numărul acestora a scăzut la 6.700. „Se remarcă în majoritatea lunilor scăderea numărului de șomeri, precum şi o ușoară creștere în lunile februarie și iulie-august, explicabilă datorită următoarelor considerente: scăderea volumului de activități cu specific sezonier în lunile de iarnă  agricultură, turism, construcții şi intrarea în evidențe a tinerilor absolvenți (Iulie-August). Județul Arad s-a clasat în permanență în anul 2014 pe locul patru între județele cu cea mai scăzută rată a șomajului“, se arată în situaţia provenită de Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Arad şi prezentată Prefecturii.

Numărul locurilor de muncă vacante anunțate la AJOFM Arad a crescut de la 600-700 în perioada ianuarie-aprilie, până la peste 1.200 în luna octombrie 2014.

„Județul Arad s-a situat la nivel național în majoritatea ultimelor luni, pe locurile 3-4 între județele cu cele mai multe locuri de muncă disponibile. Cele mai multe locuri de muncă disponibile au fost în domeniile: industria auto, industria textilă şi vânzări“, spune Marinel Henteş, directorul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Arad.

La ce cinci burse organizate de AJOFM în timpul acestui an, instituţia a contactat 766 de angajatori din care, 235 au dat curs invitaţiilor de participare la acţiunile de recrutare de personal. În total, la burse s-au pus la bătaie 3.308 locuri de muncă. Au fost selectate în vederea angajării 553 de persoane şi doar 187 şi-au găsit pe loc un serviciu.

Recomandările redacției