Aradul este pe locul opt în clasamentul eficienței împotriva poluării

0
310

Restricțiile impuse în pandemie, în primăvara anului 2020, au curățat rapid aerul. După relaxarea măsurilor, poluarea a revenit, iar în unele orașe situația actuală este mai gravă decât înainte de pandemie. Astfel, s-a analizat activitatea autorităților locale din cele mai mari cincisprezece orașe românești și acțiunile concrete întreprinse de acestea pentru a reduce poluarea aerului în ultimii doi ani.  

La fel ca în ediția precedentă a clasamentului, niciuna dintre marile primării din România nu a reușit să acumuleze măcar jumătate din scorul maxim posibil acordat pentru acțiunile împotriva poluării, Aradul aflându-se pe locul opt din 15. 

Analiza se bazează pe o grilă de evaluare cuprinzând 20 de indicatori organizați în cinci domenii: intervenții economice pentru reducerea poluării aerului, intervenții administrative, intervenții comportamentale, infrastructura, indicatori direcți de poluare a aerului. 

Astfel, datele ne arată că acțiunile împotriva poluării întreprinse de către autoritățile locale de la prima ediție a clasamentului și până acum sunt insuficiente. 

Poluarea aerului ucide aproximativ șapte milioane de oameni în întreaga lume în fiecare an și nouă din 10 persoane respiră aer care depășește limitele pentru poluare stabilite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.