codDeşi schimbarea vremii a început cu ploi, Aradul este sub atenţionare de cod galben de ninsoare şi viscol, până astăzi, la orele dimineţii. Pe fondul atenţionării emise de meteorologi ieri, valabilă pentru 26 de judeţe din ţară, prefecţii şi reprezentanţii comitetelor pentru situaţii de urgenţă au fost chemaţi la o videocon­- ferinţă. În unele zone din judeţ a nins deja de ieri, precipitaţii fiind aşteptate şi astăzi. Cu situaţia din teritoriu nu au fost însă, la curent toţi reprezentanţii administraţiei.
Atenţionarea de vreme rea a fost emisă şi pentru, parte din judeţul nostru. Dacă pentru mai multe zone din ţară s-au anunţat ninsori şi viscol, pentru Arad s-au preconizat mai mult precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă, ce a favorizat formarea poleiului, dar izolat a şi nins.
La Instituţia Prefectului s-au reunit, ieri, reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă format din instituţii cu atribuţii de intervenţie. Videoconferinţa a fost organizată la iniţiativa Ministerului Afacerilor Interne, iar autori­tăţilor din teritoriu le-au fost trasate sarcini. Prefecturii i s-a solicitat să convoace Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă. Contactat în legătură cu atenţio­narea meteo valabilă pentru judeţ, dar mai ales pentru situaţia din teritoriu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, Remus Guţu nu a avut prea multe de comunicat. Deşi, în zona Vârfurile a nins, ieri de dimineaţă, vicele CJA a susţinut cu convingere că – până la ora la care a fost contactat nu s-au înregistrat niciunde în judeţ precipitaţii sub formă de ninsoare. „Noi suntem pregătiţi. La videoconferinţa legată de atenţionarea meteo de cod galben de ninsori a fost prezent un reprezentant al CJA“, a spus Romulus Remus Guțu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean.
La nivel de Arad, pregătirile pentru des­ză­pezire sunt încheiate de câteva săptă­mâni, iar drumarii dispun de mai multe utilaje pentru intervenţie decât iarna trecută. Atenţionarea meteo emisă ieri este valabilă până astăzi la orele dimineţii însă, meteoro­logii ar putea prelungi avertizarea de vânt.

Recomandările redacției