codAradul de abia a ieşit de sub avertizarea meteorologică de ploi şi vânt, că a şi intrat sub o nouă atenţionare, de această dată hidrologică. Judeţul nostru este vizat de cod galben de inundaţii pe Crişul Alb.
De ieri, hidrologii au emis o atenţionare de cod galben de inundaţii pentru judeţele Hunedoara, Arad, Alba, Vâlcea, Gorj şi Argeş, conform căreia, până astăzi la orele dimineţii, pe râurile din bazinele Crişul Alb, Arieş, Olt şi Argeş se vor produce scurgeri pe versanţi şi creşteri de debite care ar putea depăşi cotele de aten­ţie. Avertizarea a fost emisă în urma precipitaţiilor abundente din ultimile zile. În unele zone s-au înregis­trat local 25 de litri pe metru pătrat şi izolat 50 de litri pe metru pătrat. Vântul a atins la rafală 50 de kilometri pe oră, iar pe arii restrânse 70 de kilometri pe oră.
Fenomenele anunţate de hidrologi se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe râurile mici din bazinele hidrografice atenţionate. Avertizarea emisă Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a intrat în vigoare joi, la ora 9.00 şi este valabilă până vineri, la ora 10.00.
Conform Agerpres, Ministerul Afacerilor Interne a anunţat că 640 de consumatori din două comune arădene au rămas fără alimentare cu energie electrică din cauza inundaţiilor, fără a nominaliza însă comunele despre care este vorba.

Recomandările redacției