moniMinunea Blondă a Aradului scrie încă o pagină de istorie. Monica Brosovszky s-a încoronat regină a României tocmai în fieful soțului ei, Gabriel Boriga, primarul orașului Târgoviște, după un ultim meci incredibil al finalei.
„Dumnezeu a vrut ca noi să câştigăm titlul anul acesta. Asta pentru că, eu cred, am meritat mai mult. Al doilea meci al finalei, jucat la Tîrgovişte, l-am pierdut numai la un punct, apoi am ratat să punem capăt finalei în meciul patru, în faţa propriilor suporteri! Dar e mai frumos aşa, victoria e mult mai dulce”, a declarat Monica Brosovszky la finalul unui meci fantastic al fetelor.
Soţul ei n-a avut puterea să reziste până la finalul meciului de luni seară, terminat de Arad în triumf. „Îmi pare rău pentru el, pentru aceşti oameni minunaţi de la Târgovişte, ştiu cum e, am jucat atâţia ani şi aici, dar acum mă bucur pentru victoria echipei mele!”, a mărturisit Monica.
Se destramă Târgoviștea?
Suporterii echipei de lângă Turnul Chindiei au afișat, în finala de aseară, mai multe bannere prin care cereau ca echipa lor de suflet să nu moară. CSM Târgoviște se vede lovită de mari probleme financiare, aspect admis de antrenorul Florin Nini într-o declarație redată de gsp.ro.
Tehnicianul dâmbovițencelor spune că a mai trăit vremuri asemănătoare și în trecut. „E o situaţie foarte grea. Fetele nu ştiu încotro o vor apuca. Probabil că şi acest lucru a contat enorm. Nu vreau să scuz înfrângerea, dar acesta e adevărul”, a declarat antrenorul târgoviștencelor după finală.
Istoria pare să se repete în orașul dâmbovițean. Ultimul episod asemănător s-a consemnat în anul 2010. Atunci, după ce a luat titlul, CSM Târgovişte și-a pierdut susținerea financiară. Gabriel Boriga a găsit din nou resurse în acest an competițional, când echipa pregătită de Nini a reuşit un parcurs excelent în Euroligă, fiind prima din România care a reuşit să joace în cea mai importantă competiţie europeană.

Recomandările redacției