Aradul în 1918 – tema cărții – eveniment, lansată la Consiliul Județean

0
385

Andrei Ando, directorul de Comunicare și Strategii al CJA și-a lansat cartea „1918: formarea și deformarea opiniei publice. Agenda unui an istoric”. Aceasta are ca temă rolul şi influența mass-media în societatea anului 1918, în Arad. Lucrarea reprezintă un demers deosebit în literatura actuală, un efort susținut de peste doi ani de zile.

Cartea prezintă atmosfera Aradului și evenimentele petrecute pe parcursul anului 1918, așa cum au fost reflectate de presa arădeană. Sunt considerate de referință și parcurse peste 200 de numere de ziare și sute de mii de articole aproape în totalitate dedicate evenimentelor petrecute în anul 1918, în Arad. În aceasta se reconstituie elemente de culoare și se prezintă informațiile din societatea locală.

„Cunoaștem momentul istoric 1 decembrie 2018! Cunoaștem contextul istoric care a dus la Marea Unire. Această carte relevă însă și atmosfera locală, a Aradului, în zbuciumatul an 1918, viața socială a orașului nostru, așa cum este prezentată de presa vremii. Am încercat să redau cu exactitate realitatea acelor vremuri, ca un arc peste timp, o vie comparație cu viața noastră contemporană”, a declarat dr. Andrei Ando, autorul cărții.

Andrei Ando nu se află la primul demers de acest fel. În bibliografia sa se înscriu și alte lucrări de cercetare pe această temă, fiind un domeniu în care excelează din punct de vedere al informațiilor pe care le aduce la lumina tiparului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.