Aradul, în ghearele „Bestiei Africane“. Canicula de până acum a fost floare la ureche

0
12836

Aradul și în general partea de Vest a României va cădea pradă unor temperaturi de nesuportat. Nici până acum vremea nu a fost indulgentă cu noi, mercurul din termometre luând-o razna, însă ce e mai rău de abia acum urmează. 

Începând de miercuri, un val de caniculă numit „bestia africană” o să lovească în România.

„Bestia Africană” lovește România

De precizat este că această masă de aer tropical vine din zona de nord a Africii. La momentul acesta intensitatea maximă este în partea de sud a continentului, mâine se intensifică și se extinde în zona Italiei, iar miercuri în zona României și în țările din vecinătatea și sud vestică. În România, perioada de intensificare a acestei mase de aer o să fie miercuri, cu temperaturi de 39-40 de grade pe regiunile vestice, resimțindu-se peste 40 de grade. După ziua de miercuri, vremea se va răci.

Acest front rece nu este de bun augur pentru că va determina, din nou, furtuni și vijelii puternice. Marți se anunță cod galben de caniculă în vest și sud-vest. Valul de căldură o să se intensifice, iar indicele temperatură-umezeală o să depășească pragul critic de 80 de unități, scrie playtech.ro.

De menționat este că temperaturile maxime o să fie cuprinse între 27°C în depresiuni și 39°C în vest

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.