La doar aproximativ o lună de la nuntă, tocmai când își începea cu adevărat viața de familie alături de femeia pe care o iubea cel mai mult, alpinistul arădean a încetat din viață, chiar în timp ce încerca să mai cucerească încă un munte.
Marea tragedie s-a confirmat în urmă cu foarte puțin timp, chiar de soția acestuia. Zsolt Torok nu mai este printre noi, trecerea lui în neființă fiind confirmată de soția sa, printr-un mesaj pe facebook, dedicat bărbatului care a făcut istorie și a celui care i-a devenit soț de aproximativ o luna: ,,Cel mai pur și mai frumos suflet a plecat dintre noi! Zsolt Torok”.
Firul morţii lui Zsolt Torok
Zsolt Torok a fost dat dispărut sâmbătă, după ce a plecat într-o escaladă în Munții Făgăraș. Salvamontiștii din Argeș și Sibiu au plecat în căutarea sa sâmbătă, 17 august, după ce nimeni n-a mai reușit să dea de el.
Aradul însă a intrat în doliu după ce echipele tereste ajutate de un elicopter al Ministerului de Interne au constatat că este vorba tocmai despre Zsolt Torok. Alpinistul era singur pe munte când s-a întâmplat tragedia. „A plecat singur de la Bâlea Lac. Urma să se întâlnească miercuri, 14 august, cu nişte prieteni în zona Vârfului Negoiu. Azi, când prietenii au ajuns la refugiul Călţun, au găsit bagajul lui acolo şi au dat alarma”, a declarat, pentru „Adevărul”, salvamontistul argeşean Cristian Toma.
Trupul neînsufleţit a lui Zsolt Torok, unul dintre cei mai cunoscuţi alpinişti români a fost recuperat în zona Vârfului Negoiu din Munţii Făgăraş. Potrivit salvatorilor montani, cel mai probabil, alpinistul, fiind neasigurat, a alunecat între stâncile unde a fost găsit.
„S-a apelat la un elicopter cu troliu pentru extragere, dar nu s-a reuşit, zona fiind foarte dificilă, cu abrupt stâncos.
S-au introdus echipele de salvatori montani pentru a fi coborât până într-o zonă de unde poate fi troliat”, a mai explicat
Cristian Toma.
Torok a murit la vârsta de 45 de ani lăsând în urmă multă durere. Acesta și-a pierdut viața în timp ce făcea unul dintre lucrurile pe care le iubea cel mai mult – alpinismul.
Toți cei care l-au iubit, apreciat și respectat pe Zsolt Torok pot să își ia un ultim rămas bun, duminică și luni, la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad. Slujba de inmormântare va avea loc marți, la orele 14.00, tot la Teatrul de Stat, urmată de înhumarea la Cimitirul Eternitatea (UTA).
Adrian Cotuna
Andreea Daniela

Recomandările redacției