Aradul, în top cinci județe cu cele mai mari subvenții alocate pentru culturile de legume

0
242

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a realizat o situație a județelor în care legumicultorii au obținut cele mai mari subvenții pentru măsurile de sprijin în vigoare pentru acest an în sectorul legumicol. În calculele MADR au intrat măsuri de sprijin pentru care fermierii doar au depus cereri, însă nu au primit încă nicio sumă, plățile fiind estimate pentru finalul anului în cazul ajutoarelor de minimis și jumătatea anului viitor în cazul sprijinului cuplat la legume pe anul 2021, conform agrointel.ro.

Pentru măsura „Legume cultivate în sere și solarii (tomate, castraveți, vinete, ardei, varză)” – sprijin cuplat prin APIA, au aplicat 6.487 de beneficiari, dintre care 5.255 sunt din județele Olt, Galați, Dolj, Buzău și Arad, reprezentând 81%. Suma plătită legumicultorilor a fost de 6,40 mil. euro, reprezentând 75 % din plafonul alocat măsurii.

Fermierii care au sprijin cuplat pentru legumele cultivate în spații protejate au încasat doar banii pentru culturile de anul trecut, termenul de plată pentru cele de anul acesta fiind, la APIA, de 30 iunie 2022.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.