Aradul – inițiator al unui calendar cultural comun, la nivel de euroregiune

0
411

Județul nostru ar urma să aibă un calendar cultural comun cu județele din vest, dar și cu regiuni din Serbia și Ungaria. După cum anunțam într-un număr trecut al ziarului, Consiliul Județean a dorit elaborarea unui calendar comun de evenimente culturale la nivelul Euroregiunii Dunăre – Criș – Mureș – Tisa, între județele Arad, Timiș, Caraș – Severin din România, Csongrad și Hajdu – Bihar din Ungaria, respectiv Provincia Autonomă Voivodina din Serbia.

Acesta a fost inițiat săptămâna aceasta, în prezența mai multor manageri culturali, directori de teatru, filarmonici, muzee din aceste județe. Au fost astfel stabilite activitățile comune pentru anul 2019.
Evenimentul s-a desfășurat în cadrul Consorțiului Cultural Activarium, coordonat de Consiliul Județean Arad la nivelul Euroregiunii.

Calendarul pentru anul ce vine cuprinde spectacole de muzică și teatru itinerante, expoziții comune ale muzeelor. De asemenea, managerii culturali se vor întâlni în laboratoare de perfecționare profesională pentru schimburi de bune practici și stabilirea de noi relații de colaborare.
Reprezentanții Consiliului Județan susțin că este important ca întreaga Euroregiune să fie pregătită pentru anul 2021, când zona va deveni un pol cultural european.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.