Aradul, între județele rămase fără telefonie, internet și tv, pe fond de incidente de securitate

0
775

Autoritatea Națională pentu Administrare și Reglementare în Comunicații a făcut o situație a incidentelor de securitate din rețelele telecom. Confom celor de la ANCOM, numărul incidentelor de securitate a crescut în 2018 cu 66 de procente față de anul precedent. Totuși, durata incidentelor a scăzut, potrivit specialiștilor de la ANCOM, chiar dacă numărul de incidente este mai mare.

Aradul este în clasamentul județelor după numărul de incidente în urma cărora, locuitorii au rămas fără internet, telefonie și cablu tv. Județul nostru este la mijloc cu 23 de incidente, mult mai puține decât în județul vecin Timiș, în care s-au înregistrat 45 de incidente. Constanța a fost cel mai afectat oraș, cu 64 de incidente.

Anul precedent la nivel național s-au înregistrat 556 de incidente cu impact semnificativ asupra securității și integrității rețelelor și serviciilor de comunicații electronice, în creștere cu 66% față de 2017. Incidentele au avut impact în total, asu7pra unui număr de aproape 15 milioane de conexiuni. Cele mai multe conexiuni afectate de incidentele semnificative sunt cele de telefonie mobilă și SMS (mai bine de 7,6 milioane de conexiuni), urmate de serviciile de internet mobil (peste 4,7 milioane de conexiuni), telefonie fixă (peste 1 milion de conexiuni) și internet fix (circa un milion de conexiuni). Și anul acesta s-au înregistrat incidente, dar deocamdată nu este disponibilă o statistică.

Și pe rețelele de socializare au fost înregistrate o serie de incidente, tot pe motive de securitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.