Aradul lipsește de pe lista celor 106 de farmacii în care se pot efectua teste gratuite pentru depistarea Covid-19

0
414

Arădenii fac parte din nenorocoșii care nu beneficiază, cel puțin momentan, de programul farmaciilor ce oferă testare gratuită pentru depistarea virusului Sars-Cov-2.

Reţeaua de farmacii în care se pot face teste gratuite antigen rapide pentru depistarea infecţiei cu SARS-COV2 s-a extins în 19 județe din țară, 106 de farmacii fiind incluse în program.

Cu toate astea, nu toate județele sunt atât de „norocoase”, nici Aradul nu beneficiază de asmenea servicii în farmacii.

Cele mai multe farmacii ce dispun de acest serviciu sunt disponibile în Prahova. 

”Testare COVID cu teste gratuite antigen rapide în farmacii – un proiect al Ministerului Sănătăţii. Dacă ai simptome specifice infecţiei cu SARS-COV2, poţi sa te testezi şi în farmacie. Ministerul Sănătăţii continuă să extindă acest program şi alocă teste gratuite în farmaciile avizate”, anunţa, joi, secretarul de stat Andrei Baciu.

Menționăm că, testele antigen rapide sunt puse la dispoziţia farmaciilor, gratuit, prin Direcţiile de Sănătate Publică, iar farmaciile pot percepe o taxă pentru acest serviciu.

„Aradul nu face parte din programul dat. DSP Arad a efectuat cursuri de instruire la cel puțin 20 de persoane care lucrează în domeniul farmaceutic din Arad pentru utilizarea corectă a testelor antigen, însă, farmaciile trebuie să depună un aviz la DSP pentru a intra în programul propriu-zis, totuși, nu a depus nimeni”, ne-a declarat directorul DSP Arad, Horea Timiș.

Deci, farmaciile decid singure dacă vor sau nu să testeze doritorii, iar din câte înțelegem noi, farmaciștii arădeni nu au de gând să o facă prea curând,  cel mai probabil din frică sau din indiferență.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.