Aradul nu mai are cadre medicale infectate cu Covid

0
715

Adrian Wiener, medic coordonator la Spitalul TBC, anunță că în Arad nu mai sunt cazuri de membri ai corpului medical îmbolnăviți de coronavirus.

Potrivit acestuia, în contextul în care Covid-19 este în România infecție nosocomială, cu o transmitere semnificativă în spitale, afectându-i tocmai pe cei care trebuie să salveze vieți, acesta era un obiectiv important în lupta cu pandemia.

„După preluarea mandatului la Spitalul Covid din Arad, am insistat foarte mult pe necesitatea de a respecta strict procedurile de utilizare a echipamentului și utilizare unor circuite sigure în spital.

Astăzi, pot spune că am atins unul dintre principalele obiective, obligatorii pentru a combate eficient Covid-19: în Arad nu mai avem îmbolnăviri în rândul cadrelor medicale.

Pentru a evita un număr mare de decese, așa cum au fost în alte țări, este esențial să ținem contaminările sub control, dar și să avem un sistem medical pregătit, apt să trateze bolnavii. Unul dintre pilonii săi este, evident, personalul medical.

A fost un efort colectiv, depus de toți medicii, asistentele și infirmierele implicate. Nu este deloc ușor să muncești în acele costume, în condiții de stres, însă avem acum dovada că nu a fost în zadar. Le mulțumesc tuturor pentru efort,” a precizat Adrian Wiener. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.