pibÎn medie, un arădean va produce în acest an bunuri şi servicii în valoare de 7.326 de euro. Previziunile arată că, PIB-ul va fi mai mare cu 11,3 la sută în 2013. Cu acest nivel, Aradul ocupă locul 14 într-un clasament după PIB-ul pe cap de locuitor, din 2008 şi până în prezent. Topul este prezentat de site-ul Econtext.ro.

Nu suntem printre primii, dar nici nu ne situăm în cea de-a doua jumătate a clasamentului, unde se situează judeţele cu creşteri infime ale PIB-ului. PIB-ul pe cap de arădean, în 2008 a fost de 6.581 de euro, iar în acest an ar urma să depăşească în medie 7.300 de euro. Variaţia este de 11,3 la sută şi chiar dacă alte judeţe depăşesc Aradul la creştere în perioada de criză, nivelul PIB-ului este unul mai ridicat decât în multe zone. În Arges, judeţul ocupant al primului loc în clasament, PIB-ul pe cap de locuitor va urca în acest an cu peste 25 la sută faţă de 2008, urmând să ajungă la 8.844 de euro. Caraş – Severin şi Braşov sunt judeţele care ocupă următoarele locuri în top.

 

http://www.econtext.ro/dosar–2/analiza/topul-celor-mai-harnice-judete-dupa-pib-ul-pe-cap-de-locuitor-din-ultimii-ani-uluitor-unele-judete-gigant-sunt-pe-minus-vezi-care-sunt-acestea.html

Recomandările redacției