Aradul, orașul care se scufundă în gunoaie

0
594

Obișnuiți deja și parcă începe să ne și placă să fim înconjurați de mormane de gunoaie, nimeni nu face nimic. În urmă cu doar câteva zile scriam despre gunoiul din zona Boul Roșu, astăzi am trecut pe acolo și el este tot prezent, cam în aceeași cantitate, poate cu puțin în plus pentru că zilele trec și el inevitabil se adună.

Pe lângă multele ghene care explodează de cât de pline sunt, avem și ghena 164, nouă în atenția noastră, dar care este plină până la refuz. Credem că fiecare parte are o vină, căci gunoiul nu ajunge pe jos fără oamenii care îl aruncă, dar nici nu are cum să rămână acolo dacă cei ce sunt obligați să îl strângă o și fac.

Adevărul este că dacă aceste ghene ar fi golite mai des, gunoaiele nu s-ar mai strânge în număr atât de mare și nici nu ar mai arăta orașul de parcă a fost vreun război și toate au explodat. Din păcate, cam rar vezi oameni care să fie plătiți ca să strângă și chiar și mai rar vezi mașinile celor de la salubritate.

În cazul de fața nu mai este vorba despre vreo mobilă de bucătărie care să nu fie luată pentru că nu cu asta se ocupă firma de salubritate. De această dată este vorba strict despre gunoiul menajer, resturile ce rămân de la gătit și tot felul de lucruri ce pot fi puse ușor în pungi și aruncate în tomberoane.

Problema cea mai mare este că ele se adună și cantitatea lor tot crește ajungând să fie pline atât tomberoanele amplasate în interiorul pubelelor, cât și tot spațiul din jurul lor, în așa fel încât nu mai poți ajunge înăutru. Asta înseamnă că firma de salubritate nu a mai trecut pe acolo de ceva vreme, căci dacă trecea măcar o dată pe săptămână nu credem că se putea ajunge chiar în situația de față.

Pe lângă ghenele care sunt și vor rămâne o nemulțumire pentru toți cei care trebuie să își arunce gunoiul în continuare în același loc deja plin, mai avem și altceva.

Spațiile verzi nu sunt nici ele mai lipsite de gunoaie. Nu este neapărat un lucru nou, căci cazuri de acest gen au mai existat și înainte. Dar asta nu face situația mai puțin neplăcută.

O groapă de gunoi improvizată a fost ajuns în atenția noastră după ce o arădeancă revoltată pe situația în sine a ținut să arate că și ea a găsit un loc plin de gunoaie. Ceea ce este și mai neliniștitor este faptul că, din spusele femeii, gunoiul se găsește în apropiere de un centru medical aflat în cartierul Alfa.

Astfel, din nefericire, arădenii s-au obișnuit și gunoiul deja a ajuns parte din decorul Aradului. Poate că acesta va fi strâns cândva și firmele de salubritate angajate se vor acupa în adevăratul sens al cuvântului de ceea ce au de făcut, până atunci însă vom rămâne înconjurați de resturile pe care unii le aruncă și alții nu le strâng.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.