Olimpiada naţională de Lim­ba germană şi Olimpiada de Discipline tehnice-profil Economic şi Servicii se vor desfăşura în acest an în ju­deţul nostru, cel mai probabil în perioada 1-5 aprilie. „Liceul German Adam Muller Guttenbrunn va găzdui olimpiada de Limba Germană, iar Colegiul Economic pe cea de Discipline tehnice“, ne-a informat prof. Mariana Toca­ciu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad.
În această perioadă elevii din şcolile din municipiul şi judeţul Arad sunt angrenaţi în faza locală a olimpiadelor şcolare. Elevii care vor obţine rezultate bune se vor prezenta la faza judeţeană a olimpiadelor, care va avea loc la sfârşitul acestei luni şi în luna martie.
Elevii clasaţi pe primele locuri vor reprezenta Aradul la fazele naţionale. Astfel, olimpiada de matematică va avea loc în perioada 1-5 aprilie, la Braşov (clasele VII-XII) şi Târgu Mureş (clasele V-VI). Olimpiada naţională de Chimie va avea loc în perioada 31 martie – 6 aprilie 2013, la Piatra Neamţ. Olimpiada de Religie se va desfăşura la Cluj-Napoca, între 1 şi 5 aprilie. Tot la Cluj se va desfăşura olimpiada de Bio­lo­gie, în perioada 31 martie-5 aprilie. Elevii arădeni calificaţi la etapa naţională a olimpiadei de Limbă engleză se vor duce la Craiova, în pe­- ­rioada 1-5 aprilie, iar cei calificaţi la Limba Franceză se vor duce la Foc- şani. În cazul în care vom avea elevi calificaţi la olimpiadele internaţionale, acestea se vor desfăşura în luna iulie. Astfel, Olimpiada Internaţională de Fizică va avea loc între 7 şi 15 iulie 2013, la Copenhaga – Danemarca. Moscova va găzdui Olimpiada Internaţională de Chimie, în perioada 14-23 iulie, iar oraşul elveţian Berna pe cea de Biologie. Olimpiada la Ştiinţele socio-umane va avea loc în perioada 16 – 19 mai 2013, în Odense – Danemarca. Elevii arădeni care se califică la Olimpiada de Informatică vor trebui să ajungă, în perioada 6-13 iulie, în Brisbane – Australia.

Recomandările redacției