Aradul, pe harta Festivalului Très Court 2021

0
241

Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad este parteneră și la cea de-a 23-a ediție a Très Court International Film Festival, eveniment ce are loc simultan în 15 țări de pe 5 continente, între 4 și 13 iunie 2021.

În România, festivalul va avea loc în 8 orașe (Arad, Alba-Iulia, Baia-Mare, București, Cluj-Napoca, Iași, Râșnov, Timișoara), sub coordonarea Institutului Francez din România și cu susținerea unei firme de telefonie.

„Festivalul internațional de foarte scurt metraj Très Court aduce spectatorilor cele mai bune producții audiovizuale în format foarte scurt, de maximum 4 minute, venite din lumea întreagă. Împotriva vântului, virusului și mareelor, anul acesta propunem o ediție hibridă, pe ecrane mici și mari, din 4 în 13 iunie 2021. În orașele unde va fi posibil, cele peste 150 de filme de maxim 4 minute vor fi proiectate în săli sau în aer liber în fața spectatorilor bucuroși să regăsească sau să descopere magia Très Court”, au transmis organizatorii.

Pentru orașele unde condițiile sanitare nu vor permite proiecțiile cu public, ca anul trecut, filmele vor fi accesibile pe site-ul www.trescourt.com pe durata celor 10 zile ale festivalului, ziua sau noaptea.  Detaliile proiecțiilor vor fi actualizate constant pe site-ul festivalului https://trescourt.com/ro/orase

În propriile locuințe, în săli de spectacol sau în aer liber, spectatorii din lumea întreagă vor avea plăcerea de a descoperi 160 de filme foarte scurte, grupate în două competiții și 4 selecții tematice: competiția Internațională, „Paroles de Femmes”, selecția Familială (pentru copii), selecția franceză, selecția „Au îndrăznit Trash&Glam” și în premieră anul acesta – selecția documentară.

În plus față de aceste programe difuzate la nivel mondial, sunt organizate și selecții locale sau naționale, precum Competiția românească.

Ca în fiecare an, la finalul vizionării,  spectatorii vor putea vota filmul favorit atât din competiția internațională, cât și dintre scurt metrajele românești.

Mai multe detalii pe https://trescourt.com/ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.