Aradul – pe locul 11 în topul județelor vizitate de turiștii străini. Timișul și Bihorul ne-au întrecut

0
213

Aradul este vizitat de străini, fie că e vorba de turism, de vizite afaceri sau de tranzit. Județul nostru nu este însă unul dintre cele mai vizitate județe de turiști de peste granită.  Într-un clasament al județelor realizat în funcție de sosirile turiştilor străini în structuri de primire turistică, în 2015, Aradul s-a situat pe locul 11.
Potrivit topului, 49.850 de turiști străini au vizitat județul nostru în cursul anului trecut.
Județul vecin, Timiș s-a cla­sat pe locul cinci în topul vizitelor turiștilor, cu 91.466 de vizite. Chiar și Bihorul a întrecut Aradul, acesta fiind pe locul nouă în top, cu 58.767 de sosiri de turiști.
Municipiul Bucureşti se află în vârful clasamentului destinaţiilor preferate de străini cu aproape un milion de persoane – 44 la sută din numărul de sosiri ale turiştilor străini în structurile de primire turistică la nivel naţional. În topul prefe­rinţelor turiştilor străini se află şi judeţele:  Braşov cu peste 158 de mii de persoane, Sibiu cu peste 110 mii de persoane şi Mureş cu 92 de mii de persoane.
La celălalt pol, cu cel mai mic număr de sosiri ale turiştilor în structurile de primire turistică sunt judeţele:  Giurgiu cu 2.231 de persoane, Vrancea cu 1.935 de persoane şi Teleorman cu 1.478 de persoane.
Turismul are în întreaga țară și la nivel local, chiar în condiţiile actuale de infrastructură şi de cazare, un potenţial mare nevalorificat. În România – o ţară cu sute de obiective turis­tice deosebite, vin puţin peste două milioane de turişti străini anual.
(S.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.