A fost emisă o avertizare meteorologică Cod PORTOCALIU care are ca interval de valabilitate: 07 iulie, ora 18:00 – 08 iulie, ora 06:00.
Fenomene vizate în timpul codului portocaliu: intensificări puternice ale vântului, vijelii, grindină.
În intervalul menționat, în județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Mehedinți, Gorj, Dolj, Olt, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Teleorman și Giurgiu vor fi perioade, la început în sud-vest, apoi și în sud, cu intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 80…90 km/h), vijelii, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină.

Așadar, în contextul avertizării nr. 65/2019 (COD PORTOCALIU fenomene meteo periculoase) s-au dispus următoarele măsuri: la sediul ISU Arad, începând cu ora 18:00 se va activa grupa operativă pentru monitorizarea și coordonarea situațiilor de urgență, s-au prealertat toți membrii CJCCI, s-a transmis avertizarea către toate UAT din județul Arad și s-a dispus instituirea permanenței la toate primăriile din județul Arad.
Pe lângă acestea, s-au dispus măsuri de prealertare a persoanelor și verificarea tehnicii/utilajelor de intervenție specifice pentru a fi în măsură să gestioneze toate situațiile de urgență apărute.

Recomandările redacției